Kangoeroe
Assistentiedienst

Assistentiedienst kinderen

Vanuit het gelijkwaardigheidsidee hebben we van bij de oprichting van de Kangoeroe resoluut voor een partnerschapsmodel met de cliënten gekozen. Het sterke geloof in de emancipatorische kracht van onze cliënten en onze jarenlange expertise in de thuisbegeleiding van personen met een beperking zijn de sterke pijlers waarop we onze dienstverlening de Kangoeroe-Assistentie willen uitbouwen.

De Kangoeroe- Assistentie

Na jarenlange ervaring in thuisbegeleiding bij kinderen en volwassenen met een beperking zijn we in 2016 gestart met een persoonlijke assistentiedienst. We maken gebruik van de opportuniteit in het veranderend zorglandschap om onze dienstverlening uit te breiden op een domein waar we goed in zijn: persoonlijke zorgondersteuning. Met de Kangoeroe-Assistentie zorgen we voor praktische ondersteuning bij u thuis of daar waar u de assistentie nodig heeft.

Wat?

Persoonlijke assistentie kan veel inhouden: gepersonaliseerde oppas, assistentie op de school of bij de huistaaksituatie, assistentie in de vrije tijd of bij sportactiviteiten ,hulp bij verzorging, activiteiten in en buiten huis, begeleiding in de vrije tijd en/of vakanties, pedagogische activiteiten,…

Bij de opstart bekijken we welke vragen en wensen er bij u leven. We maken samen een goede planning waarin de persoonlijke assistentie past binnen een evenwichtig weekschema waar eventueel meerdere ondersteunde diensten (zoals dienstenchequebedrijven, thuisverpleegkundigen, thuiszorgdiensten,…) en mantelzorgers een taak kunnen opnemen.
Wij bieden persoonlijke assistentie op wekelijkse of tweewekelijkse basis, het hele jaar door. De minimumafname is 4 uur per week of per 14 dagen.

De financiële middelen om assistentie in te kopen, kunnen komen van:
uw persoonlijk assistentiebudget (PAB),verzekeringsgeld, uw basisondersteuningsbudget (BOB), uw persoonsvolgend budget (PVB) of met uw eigen middelen.

Onze troeven: 

Flexibiliteit, Deskundigheid en Betrouwbaarheid

Flexibiliteit: Het hele jaar door staan wij voor u klaar. Bij de opstart bekijken we samen hoe we een evenwichtig assistentieplan kunnen opmaken, waarbij we zoeken naar een evenwicht tussen de wensen en de mogelijkheden.

Deskundigheid: We streven naar vaste assistenten per cliënt, zo vergroten we de vertrouwensband en bouwen we de expertise uit.
We bewaken de kwaliteit van onze assistenten door hun aangepaste vormingen aan te bieden en gebruik te maken van de kennis van de Kangoeroe-medewerkers . Zo kunnen onze verschillende assistenten elk hun eigen expertise uitbouwen.

Betrouwbaarheid: Bij ziekte of verlof van de vertrouwde assistent zorgen wij voor vervanging, zonder dat u daar een meerprijs voor betaald. Ingekochte zorg is met andere woorden gegarandeerde zorg.

Praktisch

Wij bieden assistentie in blokken van minimum 3 uur.
Wij werken met een vaste prijs.
Wij zorgen voor vervanging bij ziekte van de assistent.
U krijgt maandelijks één factuur.

Voor vragen kan je vrijblijvend contact opnemen met Sandra Vandemaele en Liesbeth Switzynck via assistentie@dekangoeroe.be of 09 232 53 53