Aanbod
Begeleiding

Aanbod begeleiding

We begeleiden volwassenen met een motorische handicap die in hun eigen thuismilieu wonen en leven. Bij de ondersteuning die wordt geboden, is het heel belangrijk om te weten dat we vertrekken vanuit de vragen die jijzelf, of personen uit je netwerk, hebben.
Binnen onze dienst is er de mogelijkheid tot ambulante (Centra in Wetteren of Assenede) of mobiele begeleiding.

Informatie

Wanneer een ingrijpende gebeurtenis voor een totale omwenteling van je leven zorgt, komt er heel wat informatie op je af. Het is dan ook niet evident om door het bos de bomen te blijven zien. Wij helpen je graag om al deze informatie op een gestructureerde manier te ordenen, zodat de zaken voor jou en je netwerk overzichtelijk blijven.

Vrije tijd en dagbesteding

De activiteiten van vroeger blijken niet altijd even vanzelfsprekend meer. Daarom gaan we, samen met andere gespecialiseerde diensten, op stap om te ontdekken wat er nu je interesse wekt en op welke manier we dit mogelijk kunnen maken.

  Psychosociale ondersteuning

  Het kan erg waardevol zijn om met iemand te praten en zo je nieuwe situatie een plek te geven. En dat kan net zo belangrijk zijn voor je nabije omgeving. Voor hen is het vaak ook niet makkelijk om de veranderingen onder ogen te zien.

  Aanpassingen en hulpmiddelen

  Wanneer dagelijkse handelingen niet meer lukken, kunnen woningaanpassingen of hulpmiddelen een oplossing bieden. Dit is heel persoonlijk, dus gaan we samen op zoek naar het materiaal dat bij jou past. Het is belangrijk dat de hulpmiddelen een aanvulling zijn op de tekorten die jij voelt, zonder aan comfort te moeten inboeten.

  Samenwerking met het netwerk

  Niet alleen in je eigen leven, maar ook in je omgeving is dit een hele aanpassing. We helpen je om een bestaand of een nieuw netwerk verder uit te bouwen. Hiervoor maken we gebruik van sociale netwerkstrategie Sonestra, om zo vlot tot een goede en productieve samenwerking te komen.

  Samenwerking met andere diensten en zorgaanbieders

  Wanneer je leven verandert, komen er dikwijls heel wat diensten bij je over de vloer. Het is op dat ogenblik niet altijd makkelijk om te weten wie wat voor jou kan betekenen. We coördineren samen jouw persoonlijke zorgplan.