04

De Tandem vzw stelt voor: gloednieuwe snoezelruimte én spelotheek.


De Tandem vzw biedt in Oost-Vlaanderen thuisbegeleiding bij gezinnen waarin kinderen, jongeren of volwassenen met een verstandelijke beperking wonen. 

We hebben ook  een spelotheek en een snoezelruimte en laten jullie graag kennis maken met deze aspecten van onze werking. Belangrijk om te weten: de spelotheek en de snoezelruimte staan enkel open voor personen met een beperking.

 

In onze spelotheek kan je aangepast en aantrekkelijk materiaal ontlenen: spel- en ontwikkelingsmateriaal, educatieve koffers, boeken, gezelschapsspelen, een snoezelkoffer … 

Elke woensdagnamiddag (tussen 13u30 en 16u30) ben je welkom om zelf een kijkje te nemen in onze spelotheek. Na afspraak is een bezoek op andere momenten ook mogelijk.

Eventuele sluitingsperiodes worden bekendgemaakt via onze website.

Het lidmaatschap bedraagt  10€ per jaar.

Je kan alvast een kijkje nemen in onze online catalogus via de site van De Tandem.Sinds oktober 2016 beschikt De Tandem over een  splinternieuwe snoezelruimte.

Snoezelen is een combinatie van snuffelen en doezelen. Het is een proces van ontdekken en activiteiten stimuleren; maar ook van ontspannen, tot rust komen en genieten. In een snoezelruimte is alles aanwezig om dit te kunnen doen.

In de snoezelruimte van De Tandem vzw vind je een muzikaal waterbed dat trillingen doorgeeft, een interactief bedieningspaneel waarmee je de bubbelbuis en de fonkelende lichtslierten kan bedienen, een interactieve dieptespiegel, een blacklight aquarium en zoveel meer.

Het snoezelen kan elke woensdagnamiddag (tussen 13u30 en 16u30) na reservatie. Je kan dan samen met je zoon of dochter de wondere wereld van het snoezelen ontdekken. Er is altijd iemand van De Tandem vzw aanwezig om uitleg te geven.

Een snoezelsessie duurt ongeveer 45 minuten en kost €5.

 

Wil je graag eens komen snoezelen of een bezoekje brengen aan onze spelotheek, neem dan zeker contact op met De Tandem (09 228 99 29 of post@de-tandem.be).  Of neem een kijkje op onze website.


Deel ons: E-mail | Permalink